mars 24, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Hälsa

Hur ser acneärr ut?

Acne är något många lider av och tyvärr kan åkomman även fortsätta efter att den försvunnit, men i andra former. Det är nämligen vanligt att människor med svår acne får kvarstående hudproblem efter en tuff acneperiod. Acne kan efterlämna märken som sitter djupt in i huden, så kallade acneärr. De kan förekomma i ansiktet, men också på ryggen och se olika ut.

Du som lider av acneärr har dock olika möjligheter att förbättra huden. Här får du ta del av några metoder och behandlingar mot acneärr.

Fortsatta besvär efter acneperioden

Det kan vara tufft att lida av acne, både mentalt och fysiskt. När det eventuellt är över kan du dessutom få kvarstående problem i form av fläckar och skadad hud. Idag finns det dock effektiva behandlingar mot acneärr och den typ av märken som acne efterlämnar.

Dermapenbehandling

Om du har djupa acneärr i ansiktet eller på ryggen kan dermapen vara en metod som fungerar för att förbättra huden. Då blir nedsjunkande ärr behandlade på ett effektivt sätt och huden återhämtar sig snabbt efter behandlingen. Huden kan vara förbättrad redan dagen efter en behandlingssession. Dermapen innebär att huden bearbetas med en typ av nålbehandling som genererar en ökad produktion av kollagen.

Den senaste generationen dermapen är extra effektiv eftersom den arbetar med 16 nålar per sekund för att bilda 1920 hål i huden. Behandlingen tränger extra långt ner i djupet, vilket gör det möjligt att behandla även svåra acneärr.

Kemisk peeling

Dagens kemiska behandlingar är betydligt mer skonsamma än tidigare metoder. Hudfärgningar eller just acneärr kan effektivt behandlas med moderna så kallad AHA-syror. Här är det hudens yttersta lager som får sig en djuprengöring. Den exfolieras helt enkelt och tar då bort döda hudceller, vilket genererar en slätare och mer jämn hud. Dessutom upplevs din hud som mer spänstig efter en kemisk ansiktsbehandling.

Kemisk peeling har också förebyggande egenskaper mot uppkomst av acne eftersom att huden andas bättre. Pormaskar och finnar kan alltså inte täppa till huden, vilket är en direkt anledning till att acne uppstår.

Fillers mot acneärr

Du som har djupa acneärr i ansiktet kan behöva en kombinerad behandling för att förbättra huden. En fraktionerad laserbehandling som genererar ny cellbildning kan exempelvis kompletteras med fillers för att få bukt på de riktigt gropiga acneärren.

Fillers har nämligen en upplyftande effekt och på så sätt kan huden få en jämnare yta där acneärren är som tydligast.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video