juni 14, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Hälsa

Är privat tandläkare bättre?

Det finns en diskussion huruvida en privat tandläkare i Göteborg är bättre än den tandvård som drivs i regi av regionen, alltså Folktandvården. Här går åsikterna i sär och mycket handlar främst om vad man själv har för personlig erfarenhet. Många väljer dock ändå att gå till en privat tandläkare i Göteborg, speciellt efter att ha fått en dålig upplevelse hos Folktandvården.

Därför kan en privat tandläkare vara bättre

Alla som arbetar som tandläkare i Sverige har en likvärdig utbildning som ska vara legitimerade tandläkare. Du ska därför kunna känna dig säker, vilket tandläkare du än väljer att gå till. Men en anledning till att många väljer att gå till en privat tandläkarklinik, som exempelvis Tandfokus är att de vill komma till samma tandläkare under varje besök. Tyvärr är det hos Folktandvården vanligt med stor personalomsättning vilket innebär att när du gör dina årliga besök kan du få träffa nya tandläkare varje år.

Längre erfarenhet och mer specialistutbildning

Det är inte ovanligt att tandläkare som har jobbat i många år väljer att öppna en egen klinik. Genom att öppna egen klinik har man oftast lite friare tyglar gällande arbetstider samt att det också kan ge bättre betalt. Därför kan du många gånger få komma till en mycket mer erfaren tandläkare om du väljer att gå till en privatklinik.

Tandläkare med lång erfarenhet och som har arbetat i många år har vanligtvis också gått vidareutbildningar och kan därför vara specialister på vissa områden. Det kan därför löna sig att hitta en privat tandläkare i Göteborg som har specialistutbildning inom det området du behöver hjälp med.

Kontrollera kliniken innan du bokar besök

Men såklart finns det inte enbart positivt med privata tandläkare. Tyvärr finns det privata tandläkarkliniker som inte lever upp till reglementet och som hinner vara verksamma under en längre tid innan de blir upptäckta. Det kan därför vara bra att göra lite research om en klinik innan du bokar in ett besök. Du kan exempelvis läsa efter omdömen på internet, eller fråga dig runt bland vänner och bekanta.

Det som också kan skilja sig mellan en privat tandläkare och Folktandvården är priset. Det finns referenspriser på vad behandlingar bör kosta, men det är som sagt endast referens och klinikerna är fria att ha sin egen prissättning. Självklart kan det vara värt att betala en extra slant för att gå till en tandläkare du känner dig trygg med, men hos en del tandläkare kan det bli onödigt dyrt.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
Hälsa

Hur ser acneärr ut?